Aile sağlığı merkezi hekiminden ziyaret

Gümbet Aile Sağlığı Merkezi Hekimi Dr. Faruk Aydoğdu Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon'u ziyaret etti. Başkan Kocadon'a sağlık çalışanlarının karşılaştığı zorluklardan bahseden Dr. Aydoğdu Gümbet Aile Sağlığı Merkezi'nin yeni bir hizmet binasına ihtiyacı olduğuna dikkat çekti.

  • 724

Bodrum Aile sağlığı Merkezi hekimlerinden Dr. Faruk Aydoğdu sağlık çalışanlarının dayanışma ve özveri ile çalıştığını hatırlatarak şöyle dedi: “Bu coğrafya ve bu toplum tüm güzelliklerini, mayasını hep birleşimden almıştır. Bu ülkenin hekimleri cumhuriyet tarihi boyunca en zor dönemlerde, en imkansız durumlarda bile inanılmaz bir özveriyle çalıştılar. Yakın tarihte pandemi ve depremlerde olduğu gibi… Bu özveri toplumsal dayanışma olmasaydı tek başına yetersiz kalırdı. Ne de olsa Peyami Safa’nın dediği gibi ‘Müşterek felaketlerin ızdırabı az oluyor’ çünkü beraberce üstesinden gelinebiliniyor. Biz Gümbet Aile sağlığı merkezinde kamu çalışanı 3 hekim 6 sağlık çalışanıyla, zor ve yetersiz fiziki şartlarda özveriyle her ay on binlerce insana  hizmet vermeye çalışıyoruz. Daha iyi fiziki şartlarda hizmet vermek adına, dayanışmasına ihtiyaç duyduğumuz Bodrum Ticaret Odamız ve sevgili başkanımız Mahmut Serdar Kocadon öncülüğünde ve ticaret odamızın değerli üyeleri aracılığıyla yeni bir aile sağlığı binasının gerekliliğine dikkat çekmek istiyoruz. Yetkililerden de bu konuda olumlu cevap bekliyoruz.”

Başkan Kocadon sağlık turizmine değindi

Sağlık çalışanlarının birçok zorluğa rağmen özveri ile çalıştığına işaret eden BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ise Bodrum gibi dünya markası olmuş bir yerde sağlık merkezlerinin de buna yakışır şekilde modern donanımlı olması gerektiğine değindi. Başkan Kocadon ziyaretinden dolayı Dr. Faruk Aydoğdu’ya teşekkür ederken, “Bodrum sağlık turizminde giderek gelişiyor ilkemizin en büyük sağlık kuruluşlarından ikisinin de şubesi Bodrum’da ayrıca uluslararası kalitede hizmet verebilecek çeşitli klinikler de giderek artıyor. Hepsinin ticari kaydı Odamızda olması nedeniyle bu envantere sahip olarak bu artışı çok iyi gözlemliyoruz.” şeklinde konuştu.