ADAY ADAYI DEMİRTAŞ, HAYIR VE DUA İÇİN BABA OCAĞINDA

DEVA Partisi Muğla Milletvekili Aday Adayı Süleyman Demirtaş, partinin Muğla İl Başkanlığı'na aday adaylığı başvurusunu yaptıktan sonra soluğu, doğup büyüdüğü baba ocağında aldı. Milas'a bağlı İçme Mahallesi'ndeki anne ve babasının elini öpen ve hayır dualarını alan Demirtaş 'Başta aile büyüklerim, akrabalarım, köylülerim ve her zaman yürekleri vatan sevgisi, özgürlük, bağımsızlık ve demokrasi için atan Cumhuriyet sevdalısı Muğlalarının desteği, yüce Rabbimin izniyle çıktığımız bu yolda zafere ulaşacağız' dedi.

  • 951
ADAY ADAYI DEMİRTAŞ, HAYIR VE DUA İÇİN BABA OCAĞINDA
TAKİP ET Google News ile Takip Et

DEVA Partisi Muğla İl Başkanlığı’na, 17 Mart’ta aday adaylığı başvurusunu yapan Süleyman Demirtaş, doğup büyüdüğü Milas’a bağlı İçme Mahallesi’ndeki baba ocağında soluğu aldı. Baba İbrahim, anne Fatma Demirtaş’ın elini öperek hayır dualarını aldı.

Oğullarıyla gurur duyduklarını belirten Fatma-İbrahim Demirtaş çifti, aday adayı oğullarına da bir dizi nasihatte bulundular. Baba İbrahim Demirtaş; “Allah sana bu vazifeyi nasip ederse önce vatanım, önce milletim diyeceksin. Hak-hukuk-adalet ve herkese adil olmaktan geri kalmayacaksın. Muğlalının derdi derdin, neşesi sevincin olacak. Eğer seçilirsen parti rozetini çıkaracak, Muğlalıların hizmetkarı olacaksın. Biz babamızdan böyle gördük, bize hep bunları nasihat ettiler. Atalarımız ‘Doğru yıkılmaz’ demiş. Benim, akrabalarımızın ve Muğlalıların yüzünü kara çıkarmayacaksın. Aksi halde sana hakkımızı helal etmeyiz” derken, anne Fatma Demirtaş ise 9 ay karnımda taşıdım, sütümü verdim, sırtımda taşıdım. Babanın söylediklerinden şaşarsan analık hakkımı helal etmem” dedi.

Milletvekili aday adayı Süleyman Demirtaş ise; “Şu an buradaysam ve sizlerin elini öpüp hayır dualarınızı almaya geldiysem, elbette nasihatlerinizi kulağıma küpe edeceğim. Bundan kuşkunuz olmasın. Sizin evladınız olarak dünyaya geldim, beni büyüttünüz ve bu günlere getirdiniz. Hakkınızı ne yapsam ödeyemem. Eğer sizlerin söylediklerinden şaşacaksam Rabbim bana bu görevi nasip etmesin” dedi.

Anne ve babasıyla bir süre hasret gideren aday adayı Demirtaş, daha sonra babasıyla birlikte köydeki akrabaları ve dostlarıyla bir araya gelerek sohbet etti. Köy kahvesindeki hemşehrileriyle de kısa süre sohbet eden Demirtaş, 21 Mart 2023 Salı günü gerçekleşecek aday tanıtım programına tüm İçme Mahallesi sakinlerini davet etti.

Herkesin desteğini alan Demirtaş, duygulu anların yaşandığı ziyaretin ardından baba ocağından ayrıldı.

 

Bakmadan Geçme