ACENTELERLE YEMEKLİ TOPLANTI

Türsab 25. Dönem başkan adaylığını açıklayan turizmci, yazar ve iş adamı Ali Bilir Fethiye'ye gelerek acentelerle yemekli bir toplantı düzenledi. Ece Saray Marina Tamarind Restoran'ta düzenlenen toplantıda konuşma yapan Türsab başkan adayı Ali Bilir 'Türsab'ı hep birlikte ortak akıl ile yöneteceğiz. Türsab'ın 50. Yılında, 50 yıllık hayat birikimi ile sektörün her kademesinde çalışmış, acentecilikten gelen ilk ve tek başkan adayı olarak Türsab başkanlığına adayım. Bütün Türkiye'yi geziyorum. Bu gün Fethiye'deyiz. Genel kurulda 2 dönem başkanlık şartı ile ilgili de önerge vereceğiz. Ben de seçildiğim takdirde en fazla 2 dönem başkanlık yapacağım' dedi. 

  • 936
ACENTELERLE YEMEKLİ TOPLANTI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“HEP BİRLİKTE ORTAK FİKİRLE YÖNETMEK İSTİYORUZ”
Geçtiğimiz aylarda Türsab başkan yardımcılığı görevinden istifa ederek başkan adaylığını açıklayan Ali Bilir Fethiye’de acentelere seslendi.  Ali Bilir konuşmasında “Dünya’nın en güzel yerinde yaşıyorsunuz. Bizler her geldiğimizde sizlere imreniyoruz. Son yıllarda Fethiye’ye 2-3 kere gelir oldum. Sadece gezme açısından değil ekonomiye verdiği katkıdan dolayı da çok önemli bir şehir. Fethiye tarihi, doğası ve deniz turizmi ile fark yaratıyor. Şimdi kendimize bazı sorular sormamız lazım. Bölgeye yeterli turist çekebiliyor muyuz? Sezonumuzu uzatabiliyor muyuz? Havalimanlarımıza uçuşlarımızı arttırabiliyor muyuz? Bölgemiz için önemli sorunlar bunlar. Bizim amacımız Fethiye’de seyahat acenteleri ve paydaşlarımız ile birlikte Türsab’ı hep birlikte ortak fikirle yönetmek istiyoruz. Siz karar vereceksiniz, bizde merkezde hayata geçireceğiz. Bizler acentecilikten başka işlerle uğraşmıyoruz” dedi. 
“2 DÖNEM BAŞKANLIK ŞARTI İLE İLGİLİ ÖNERGE VERECEĞİZ”
Basın mensuplarının soruların ı yanıtlayan Ali Bilir “dünyada yaşanmış bir örnek vermek istiyorum. ABD’de 2 dönem başkanlık yaptıktan sonra başkan adayı olunmuyor. Çünkü Amerika’nın anayasasına göre bir kişi seçildiği takdirde en fazla 2 dönem başkanlık yapabilir. Eski Başkan Obama’nın bu konu ile ilgili konuşmaları var. Bizler genel kurulda bir teklif sunacağız. Önerge vereceğiz. Teklifimizde artık Türsab başkanı olan kişinin 2 dönemin ardından başkan aday olmamasını isteyeceğiz. Oylama ile bunun kabulünü isteyeceğiz. Ben seçilirsem 2 dönemden başka aday olmayacağım. Çünkü 5 yılda bilginizi verebilirsiniz. Fazlasını isterseniz 5 yıl ara verip, bilgi edinip tekrar başkanlık için aday olabilirsiniz” dedi. Türsab başkan adayı Ali Bilir açılış konuşmasından sonra Batı Akdeniz bölgesindeki acentelerin sorularını yanıtladı. 
 

ACENTELERLE YEMEKLİ TOPLANTI
ACENTELERLE YEMEKLİ TOPLANTI

Bakmadan Geçme