AB Komisyonu'dan Türkiye'ye iyi, Avrupa'ya kötü haber
Avrupa Birliği Komisyonu, Avro Bölgesi ve Türkiye'ye yönelik ekonomik beklentilerini güncelledi. ABD ile yaşanan ticari gerilimler nedeniyle Avro Bölgesi'nin bu yılki büyüme tahminini yüzde 1,3'ten 0,9'a indirdi. Türkiye'de enflasyondaki düşüşün devam etmesinin beklendiği kaydedildi.
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, ABD ile yaşanan ticari gerilimlerin ardından Avro Bölgesi'nin bu yılki ekonomik büyüme beklentisini yüzde 1,3'ten yüzde 0,9'a, gelecek yıl için de yüzde 1,6'dan yüzde 1,4'e indirdi. AB Komisyonunun "Avrupa Ekonomik Tahminleri 2025 İlkbahar" raporu yayımlandı. "Küresel ekonomik belirsizlik ortamında ılımlı büyüme" başlıklı raporda, AB ekonomisinin 2025'e tahmin edilenden daha güçlü bir zeminde başladığı, bu yıl büyümenin ılımlı biçimde devam edeceği, artan küresel politika belirsizliği ile ticari gerginliklere rağmen 2026'da büyümenin bir miktar hızlanmasının beklendiği kaydedildi.
TÜRKİYE'DE ENFLASYONDAKİ DÜŞÜŞÜN DEVAMI BEKLENİYOR
Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerin de yapıldığı raporda, sıkı para ve maliye politikası ile daha düşük enerji fiyatlarının etkisiyle enflasyondaki düşüşün devam etmesinin beklendiği kaydedildi. Bütçe açığının azalmasının öngörüldüğü ifade edilen raporda, kamu borcunun ılımlı seviyelerde seyredeceği belirtildi. Raporda, Türkiye ekonomisinin 2025'te yüzde 2,8, 2026'da yüzde 3,5 büyüyeceği öngörüldü.
Bakmadan Geçme





