95. Sokak'ta Karadeniz ezgileri

Fethiye çarşıda bulunan 95. Sokak'ta Karadeniz ezgileri yankılandı. Üniversite öğrencileri Muhammet Nayci ve Meriç Erol otostopla hem Türkiye'yi geziyorlar hem de Karadeniz ezgilerini seslendiriyorlar.

  • 923
95. Sokak'ta Karadeniz ezgileri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir’den otostopla yola çıkan “Gezginci” gençlerin bu kez durağı Fethiye oldu… 9 Eylül Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü öğrencisi Muhammet Nayci ve okul arkadaşı Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü öğrencisi Meriç Erol, Fethiye 95. Sokağı coşturdular. Yerli ve yabancı herkesin ilgisini çeken sokak müzisyenleri, dinleyenlerden bol bol alkış aldı.

 

İzmir’den otostopla yola çıktıklarını belirten Meriç Erol, “19 araba değiştirerek İzmir’den Fethiye’ye geldik. Burayı çok sevdik. 10 gün falan kalmayı düşünüyoruz. Bu yola çıkarken bir plan yapmadık. Aklımız nereye eserse oraya gidiyoruz. Buradan da Antalya’ya gitmeyi düşünüyoruz. Sokak müzisyenleri olarak, planlı yaşamıyoruz. Gelirimizi de sokakta müzik yaparak kazanıyoruz. Arkadaşımla İzmir’den tanışıyorum. Sokak müziği İzmir’de her yerde yapılıyor. Bazen yer bulamadığımız oluyor” dedi.

 

Kendine özgü tarzı ve sesiyle Karadeniz ezgilerini seslendiren Muhammet Nayci, “Arkadaşım vesilesi ile bu yola çıktım. Sokak müzisyenliğinde amacımız hem değişik yerleri görmek hem de para kazanmak. Rize Çayeli’ndenim… Müziğe ilk olarak slow müzik ile başladım. Daha sonra sesimin Karadeniz müziğine yatkın olduğunu fark ettim. Ben bu şarkıları ve türküleri içten söylüyorum. Çünkü o bölgenin insanıyım… 7 yıldır müziğin içindeyim ve müziği çok seviyorum” diye konuştu.

Bakmadan Geçme