25 yaşındaki genç, baba mesleğini daha iyi yapabilmek için mühendis oldu
Ziraat Mühendisi Kadir Öztürk, babasından öğrendiği sarımsak yetiştiriciliğini bilimle buluşturdu AB tescilli Araban Sarımsağı'nı Türkiye geneline sevk ediyor ve dünya pazarına açılmayı hedefliyor.

Gaziantep’in Araban ilçesinde, genç Ziraat Mühendisi Kadir Öztürk, babasının Araban Ovası’nda yetiştirdiği sarımsakları bilinçli yetiştirmek için Ziraat Mühendisi oldu.
Gaziantep’in Araban ilçesinde, genç Ziraat Mühendisi Kadir Öztürk, babasının Araban Ovası’nda yetiştirdiği sarımsakları bilinçli yetiştirmek için Ziraat Mühendisliği okudu, üniversite bitirme tezini de Araban Sarımsağı üzerinden yaptı. Araban Ovası’nın verimli topraklarında 20 yıldan beri sarımsak üretimi yapan Tahir Öztürk’ün oğlu 25 yaşındaki Kadir Öztürk, çocukluk yıllarından itibaren babası ile birlikte Öztürk ailesine ait ve kiraladığı tarlalarda sarımsak üretimi yapıyordu.
Bakmadan Geçme





