23 Nisan Seydikemer'de kutlandı

Millî Mücadelemiz ve bağımsızlığımızın sembolü 'Türkiye Büyük Millet Meclisi'mizin 103. yaşı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Seydikemer'de coşku ve gururla kutlandı.

  • 724
23 Nisan Seydikemer'de kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 103. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Seydikemer’de düzenlenen programlarla kutlandı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ilk olarak, Seydikemer Kaymakamlığı ve Seydikemer Belediye Hizmet Binası bahçesindeki Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Törene; Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Karakuş ve Muharrem Gökcen, Seydikemer İlçe Emniyet Müdürü Muzaffer Yüceur, Seydikemer İlçe Jandarma Komutanı Sadık Çetin, Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Nihat Kaldan, Muğla Milletvekili adayları, siyasi partilerin ilçe başkanları, Belediye meclis üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve Oda Başkanları, Belediye Birim Müdürleri, daire amirleri ile törende görevli öğretmen ve öğrenciler katıldı.
ÖĞRENCİLERE BİSİKLET HEDİYE EDİLDİ
Tören, saygı duruşunda bulunulup ve İstiklal Marşı'mızın okunmasının ardından Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Nihat Kaldan’ın görevli öğrenciler eşliğinde Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başladı. Törenden sonra Muğla Valiliği Koordinesinde, Seydikemer Kaymakamlığı öncülüğünde, Seydikemer Belediyesinin katkısıyla, 55 öğrenciye bisiklet hediye edildi. Öğrencilere bisikletleri Kaymakam Yıldız Büyüker, Belediye Başkanı Önder Akdenizli ve ilçe protokolü teslim etti.
Atatürk Anıtı’ndaki kutlama programı Seydikemer Kapalı Spor Salonu’nda devam etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen programda Kaymakam Büyüker ve Başkan Akdenizli, halkın ve çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Daha sonra Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’mız okundu.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürü Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Nihat Kaldan yaptı. Kaldan, iki bayram coşkusunu birlikte yaşadığımızı belirterek yaptığı konuşmasında, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kaldan; “Bu anlamlı günde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 103. Yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Samsun’da yakılan bağımsızlık meşalesi, “Milletimizin bağımsızlığının yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” sözüyle Amasya’da harlanmış, Erzurum ve Sivas’ta tüm ülkeye yayılmış ve 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara’da bir güneş gibi parlamıştır” diye konuştu.
İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Kaldan’ın konuşmasının ardından Gerişburnu Ömer Aygün İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Ayşe Naz Doğan, “Egemenliğin Tadı” isimli şiirini okudu.
Daha sonra Seydikemer Anaokulu, Seydikemer Şehit Gürcan Akan İlkokulu, Gerişburnu Ömer Aygün İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan müzikli dans gösterileri, halk oyunları, rond dansı ve step aerobic toca gösterisi sergilendi. Öğrencilerin birbirinden güzel gösterilerinin ardından Kaymakam Yıldız Büyüker, Belediye Başkanı Önder Akdenizli ve protokol, öğretmenleri tek tek tebrik etti. Seydikemer Kapalı Spor Salonu’ndaki kutlama töreni, Kaymakam Büyüker’in ve Başkan Akdenizli’nin öğrencilere pamuk şekeri ve patlamış mısır ikramıyla sona erdi.
 

23 Nisan Seydikemer'de kutlandı
23 Nisan Seydikemer'de kutlandı
23 Nisan Seydikemer'de kutlandı
23 Nisan Seydikemer'de kutlandı

Bakmadan Geçme