21 Mart Dünya Şiir Günü'nde anlamlı etkinlik

Fethiye Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından 21 Mart Dünya Şiir Günü nedeniyle Özer Olgun Kültür Merkezi'nde şiir günü programı düzenlendi.

  • 755

İlk kez 1999 yılında Unesco tarafından ilan edilen “Dünya Şiir Günü”nün amacı “farkındalık yaratmak ve ulusal, evrensel, bölgesel şiir hareketlerine taze bir enerji” sağlamak olarak nitelendiriliyor.Fethiye Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından 21 Mart Dünya Şiir Günü nedeniyle Özer Olgun Kültür Merkezi’nde şiir günü programı düzenlendi.

 

21 Mart Dünya Şiir Günü'nde anlamlı etkinlik


“Öğrencilerimin başarısını görmek çok gurur verici”
Edebiyat öğretmeni Kezban Yavuz, “21 Mart Dünya Şiir Günü nedeniyle okulumuzun öğrencileri ile şiir ve müzik programı hazırlamaya karar verdik. Programımızın adı “Sevelim Sevilelim Dünya Kimseye Kalmaz” etkinliğini 21 Mart’da burası müsait olmadığı için programımızı bugün düzenleyeceğiz. Öğrencilerimiz ünlü şairlerimizin şiirlerini seslendirecekler ve arada şarkılar da söyleyecekler. Öğrencilerimizle hazırlık sürecinde çok keyifli geçirdik. Yaklaşık 3-4 aydır bunun için uğraşıyoruz. Bence hazırlık sürecimiz programdan daha keyifliydi, o zaman da çok eğlendiler. Benim için öğrencilerimin başarısını görmek çok gurur verici. Ben onlardan daha heyecanlıyım. Umarım izleyicilerimiz çok keyifli vakit geçirecek. Etkinliğimiz sadece bugün başlayıp bugün bitecek. 1.30 saat sürecek. Bir müzik ile şiir şöleni şeklinde olacak. Bu program bizim kendi okul çerçevesinde yaptığımız bir program.  Biz bunu yılsonu programı olarak da düşündük. Okul biterken biz böyle bir etkinlik yapmayı planladık. Çağımızdaki teknoloji öğrencilerimizi sosyal medyaya yönlendiriyor. Videoları izleyip hızlı bir şekilde geçmek onlara daha iyi geliyor. Daha keyifli vakit geçirdiklerini düşünüyorlar. İşin içine girdikleri zaman edebiyat ve sanat her şeyden daha güzel.”

 

21 Mart Dünya Şiir Günü'nde anlamlı etkinlik

Bakmadan Geçme