2. el otomobil almanın tam zamanı

Döviz kurundaki artış otomobil piyasasında ciddi fiyat artışını beraberinde getirmişti. Doların 13 lira seviyelerine düşmesinin ardından gözler otomobil fiyatlarına çevrildi. Vatandaşlar 'Otomobil fiyatları düşer mi? Otomobil fiyatları ne olacak?' sorularının cevabını araştırmaya başladı.

  • 2665
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
2. el otomobil almanın tam zamanı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Döviz kurlarında yaşanan öngörülemeyen yükseliş 0 araç fiyatlarını da yansımıştı. Bunun üzerine 0 araç üretiminde yaşanan çip krizi ile araba üretiminin düşmesi fiyatları astronomik rakamlara çıkardı. 0 araç sektöründe yaşanan bu gelişmeler 2.el araç piyasasına da etkilemiş ve doğru orantılı olarak 2. El araç piyasasında ciddi yükselmeler yaşanmıştı. Doların 13 TL seviyelerine gerilemesi ve birde 0 araçların ÖTV’lerinde yapılan yeni düzenleme araç piyasasını hareketlendirdi. Sıfır otomobil arzının olmaması, çip sorunu, fabrikaların üretim durdurması, Koronavirüs pandemisinin yarattığı olumsuz hava ikinci el otomobile yaradı.Haber
“PİYASADA ADI BELLİ OLMAYAN BİR KRİZ VAR”
2.El Otomobil Sektörü’nde marka haline gelmiş Beşkazalıoğlu Otomotiv Sahibi Behçet Akdu ile 2.El Otomobik sektörü üzerine konuştuk. Piyasada adı belli olmayan bir kriz var diyen Behçet Akdu “İkinci ev alım satım işleri yapıyorum.. Bu krizde de tüm sektörlerde olduğu gibi otomotiv sektöründe de duraksama yaşandı. Fiyatlarda yaşanan yükselmeler durdu. Fiyatlarda yüzde 25 ve 30 arasında gerilemeler oldu. Satışlarımız devam ediyor” dedi.
Haber
“GALERİ SEKTÖRÜNÜN KANSERİ AYAKTA ARABA ALIP SATAN KİŞİLERDİR”
Galeri sektörünün sıkıntılarından da bahseden Behçet Akdu “Bizim önceden derneğimiz vardı. Bu derneği feshetmek zorunda kaldık. Galeri sektörünün kanseri ayakta araba alıp satan kişilerdir. Biz bu konuyla ilgili daha önceden şikâyette bulunmuştuk. Maalesef devlet bunu kontrol altına alamıyor” dedi.
Haber
“ÖTV’DE YAPILAN DÜZENLEME FİYATLARI DÜŞÜRDÜ”
 ÖTV indirimi geçen sene olduğu gibi bu senede yapıldığpını belirten Akdu “Fiyatlarda düşüşler yaşandı. Fakat bayilerdeki stoklar az olduğu için ikinci el piyasasını çok fazla etkilemedi. Otomotiv sektörü bitecek bir sektör değildir. Altın gibi araba da bir yatırım aracıdır. Fiyatlarda gerileme olduğundan şuan otomobil almak için en uygun zamanlardan bir tanesidir. Nisan ve Mayıs aylarında geçen seneki gibi yukarı yönlü bir ivme olacağını düşünüyorum” diye konuştu.
DEUTZ-FAHR VE SAME TRAKTÖRLERİ BEŞKAZALIOĞLU OTOMOTİV’DE 
Daha öncesinde traktör bayiliği yapıyorduk diyerek konuşmasını sürdüren Akdu “Çiftçilerimize daha iyi hizmet vermek adına DEUTZ-FAHR ve SAME Traktörleri Fethiye ve Kaş bölgesi bayiliğini aldık. Vatandaşımıza ve çiftçimize en sağlam, güvenilir ve kaliteli traktörleri satacağız ve satışlarımız devam ediyor. Fiyatlarımız ise diğer markalara göre kıyaslanırsa oldukça uygun. Her bütçeye, tarla ve sera yapısına göre traktörlerimiz mevcut. Belgeleriyle gelen çiftçilerimize traktör almalarıyla ilgili kredilerde yardımcı oluyoruz. Traktörlerini süsleyerek evlerinin önünde teslim ediyoruz” dedi. 
Haber

Bakmadan Geçme