16 yaşındaki Hiranur'un öldürülmesi davasında sanığa müebbet
Mersin'de 16 yaşındaki Hiranur Nilgün Aygar'ın park halindeki otomobilde tabanca ile vurularak hayatını kaybetmesine ilişkin davada karar çıktı. Mahkeme heyeti, sanık Hüseyin Arda Şark'ı 'çocuğu olası kastla öldürme' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırırken, ruhsatsız silah bulundurma suçundan da 2 yıl hapis cezası verdi. Diğer sanıklar Nazmi Ç. ile Mustafa Z. ise 'Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme' suçlarından 4 ay hapis cezası alarak tahliye edildi.
Duruşmada söz alan baba Murat Aygar, "Sanıkların kasten çocuğa karşı işlenen cinayet olarak değerlendirilip ceza almasını istiyorum" dedi. Anne Gülten Tan ise "Çocuğum uyuşturucu çetesine düştü ve kasten katlettiler" ifadelerini kullandı.
Taraf avukatlarının beyanlarının ardından savunma yapan sanık Hüseyin Arda Şark, "Hiranur ile aramızda tartışma olmadı, benim elim tetikte değildi. Ben ateş etmedim, ateş edecek bir sebebim yoktu" diye konuştu. Diğer sanıklar Nazmi Ç. ve Mustafa Z. ise tahliyelerini talep etti.
-
mersin
-
16 yaşındaki Hiranur Nilgün Aygar
-
park halindeki otomobilde tabanca ile vurularak
-
hayatını kaybettiği davada
-
karar açıklandı
Bakmadan Geçme
Türkiye’de ve Dünyada Bir İlk: İki Otizmli Deha ‘2BU’ Doğu ve Batı’yı Fethiye’de Buluşturuyor
Menteşe Belediyesi 'Gün Batımı' konserleri başlıyor
Honda Üst Yönetiminden Kıvrak Motor Fethiye’ye Ziyaret
Yeni kaynaklar Köyceğiz'e cansuyu oluyor
Muğla'da ağa takılan deniz kaplumbağasını dernek görevlileri kurtardı
Muğla'da 450 çocuk yaz tatiline doğa koruma bilinciyle giriyor