14 EĞİTİM SENDİKASI İŞ BIRAKTI

Fethiye'de 14 eğitim sendikası yürürlüğe giren öğretmenlik meslek kanunu nedeniyle iş bıraktı.

  • 826
14 EĞİTİM SENDİKASI İŞ BIRAKTI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bakanlığa seslenen öğretmenler ortak basın açıklamasında bu yasanın geri çekilmesini ve gerekli düzenlemelerin yapılmasını istedi. İlk olarak Şehit Yüzbaşı Özgür Özelin Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi önünde toplanan sendika temsilcileri ve öğretmenler sahil bandını takip ederek Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi önüne geldiler. Yapılan ortak açıklamayı Eğitim İş Fethiye Temsilcisi İstem Altınçekiç okudu.
“MEB ISRARLA SOMUT BİR ADIM ATMAMAKTADIR”
Yapılan basın açıklamasında,” Öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştıran, öğretmenlerin ekonomik sorunlarına çözüm üretmeyen, eşit işe eşit ücret ilkesini ortadan kaldıran, öğretmenler arasındaki ayrımcılığı ve eşitsizliği derinleştiren Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) düzenlemesine yönelik yoğun tepkilere rağmen, MEB ısrarla somut bir adım atmamaktadır. Öğretmenlerin, eğitim emekçilerinin çalışma ve yaşam koşullarına ilişkin sorunları Milli Eğitim Bakanlığı’nın gündeminde değildir. Yıllardır ekonomik, sosyal ve özlük haklarımıza ve geleceğimize yönelik taleplerimiz görmezden gelinmekte, insanca yaşam ve insan onuruna yakışır ücret taleplerimiz yok sayılmaktadır. Bugün eğitim emekçisinin, haksızlıklar karşısında susmayacağını, baskılara boyun eğmeyeceğini, mesleğinin onuruna, çocuklarının geleceğine sahip çıkacağını göstermenin günüdür. Yıldan yıla haklarımızı gasp ettiler; bizi ayın daha başında kara kara ay sonunu düşünür hale getirdiler; evimize başımız dik, sınıflarımıza kafamız rahat girmemizi engellediler; Öğrencilerimize laik, bilimsel, kamusal, eşit ve çağdaş bir eğitim vermemizin önüne geçtiler, yaşanabilir bir emeklilik hayalimizi bile çaldılar; sistematik itibar suikastları düzenlediler, şimdi ise bu tabloyu daha da beter hale getirecek, hakaret niteliğindeki bir öğretmenlik meslek kanununu önümüze getirdiler. Onlar, elimizde kalanlarda da gözü olduğunu gösterdi; şimdi biz de haklarımızı ve saygınlığımızı teslim etmeye niyetimiz olmadığını göstereceğiz! Bugün “artık yeter!” demenin, hafife alanları uyarmanın günüdür! “Öğretmenlik zaten bir uzmanlık mesleğidir” dedik. “Her öğretmen uzmandır, diploması da uzmanlık belgesidir. Siz kendi diplomalarınıza bakın” dedik. “Teslim edilmesi gereken haklarımızı yeni ve keyfi şartlara bağlayan, ezbere dayalı bir sınav sonucunda bizi yeni sıfatlarla ayrıştıracak olan, okullarda çalışma barışını bozacak ve öğretmenin mesai saat dışındaki vaktini de gasp etmeye niyetli bu kanun, sadece eğitim emekçileri açısından değil, tüm eğitim sistemi açısından büyük bir tehdittir” dedik. Fakat hükümet bu konuda geri adım atmayacağını gösterdi. Şimdi biz de haklı mücadelemizden vazgeçmeyeceğimizi gösteriyoruz! Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrımız; kariyer basamakları sınavını yapmaması ve Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu bütün sonuçlarıyla birlikte derhal iptal etmesidir. Eğitim sendikalarının ortak sesi duyulmalı, yapılan yanlıştan çok geç olmadan geri dönülmelidir. Öğretmenlerin mesleki birikimini ve niteliğini yok sayan kariyer basamakları uygulamasının öğretmenlik mesleğinin saygınlığını daha da düşürmesine karşı hiçbir eğitim emekçisinin, eğitim alanında örgütlü hiçbir sendikanın sessiz ve tepkisiz kalması beklenemez. Bugün ülkemizin her tarafında, Türkiye sendikal mücadele tarihinde neredeyse benzeri olmayan bir ortak duruş birlikteliği oluşturulmuştur. Bugün 14 eğitim sendikası olarak üretimden gelen gücümüzü kullanacak, iş bırakarak kararlılığımızı gösterecek, “ders vereceğiz”  
Taleplerimiz çok açık:
-    BİZLER, 19 KASIM 2022 TARİHİNDE YAPILACAK KARİYER BASAMAKLARI SINAVININ İPTAL EDİLMESİNİ, ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU’NUN, TBMM’DE YENİDEN İVEDİLİKLE ELE ALINARAK YENİ BİR MESLEK KANUNUNUN TÜM EĞİTİM SENDİKALARININ VE ÖĞRETMENLERİN GÖRÜŞLERİ ALINARAK DÜZENLENMESİ İÇİN BUGÜN İŞ BIRAKIYORUZ.

-    BİZLER, EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK ÖDENEĞİNİN AYRIM GÖZETMEKSİZİN TÜM EĞİTİM EMEKÇİLERİNE BİR MAAŞ TUTARINDA ÖDENMESİ İÇİN BUGÜN İŞ BIRAKIYORUZ.

-    BİZLER, KAMU EMEKÇİLERİNİN YOKSULLUK SINIRININ ÜZERİNDE BİR ÜCRET ALMASI İÇİN BUGÜN İŞ BIRAKIYORUZ.

-    BİZLER, 3600 EK GÖSTERGE DÜZENLEMESİNİN EKSİK OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ VE 1. DERECEYE GELMİŞ TÜM KAMU EMEKÇİLERİNE 3600 EK GÖSTERGE VERİLMESİ İÇİN BUGÜN İŞ BIRAKIYORUZ.

-    ATAMASI YAPILMAYAN VE BU NEDENLE ÖZEL SEKTÖR EĞİTİM KURUMLARINDA KÖLE GİBİ ÇALIŞTIRILAN ÖĞRETMENLERİN DE İNSAN ONURUNA YARAŞIR HAK VE ÜCRETE ULAŞMALARI İÇİN İŞ BIRAKIYORUZ.

-    BİZLER, EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET İLKESİNE UYGUN OLARAK FARKLI ÜCRET VE İSTİHDAM ŞEKİLLERİNE SON VERİLMESİ, 4BLİ SÖZLEŞMELİ TÜM KAMU EMEKÇİLERİNİN KADROYA GEÇİRİLMESİ İÇİN BUGÜN İŞ BIRAKIYORUZ.

-    BİZLER, FİİLEN GÖREVDE OLAN KAMU EMEKÇİLERİNE UYGULANAN MÜLAKAT UYGULAMASINA SON VERİLMESİ İÇİN BUGÜN İŞ BIRAKIYORUZ.

-    BİZLER, TÜM KAMU EMEKÇİLERİNE SOSYAL DEVLET İLKESİ GEREĞİ AYRIM YAPILMAKSIZIN; GİYİM, ULAŞIM, BARINMA, BESLENME, YAKIT, KİRA YARDIMI, AİLE VE ÇOCUK YARDIMLARININ İYİLEŞTİRİLMESİ VE VERGİ DİLİMİ ADALETSİZLİĞİNE SON VERİLMESİ BUGÜN İŞ BIRAKIYORUZ.

-    ÖĞRENCİLERİN EN TEMEL HAKKI OLAN EĞİTİM, BARINMA VE BESLENME HAKLARININ, SOSYAL DEVLET ANLAYIŞIYLA DEVLET GÜVENCESİNE ALINMASI VE KAMUSAL EĞİTİM SAĞLANMASI İÇİN BUGÜN İŞ BIRAKIYORUZ. 

Tarih, eğitim emekçilerinden, çocuklarımızın geleceğinden ve nitelikli eğitim hakkından yana olanları mutlaka yazacaktır. Emeğimize, alın terimize ve mesleki itibarımıza saldıranlar ile çocuklarımızın nitelikli eğitim hakkını gasp edenler ise tarihle yargılanacaktır. Bir Başöğretmenin kurduğu ülkede eğitim emekçisini değersizleştirmek, Başöğretmenimizin yeni nesilleri emanet edecek kadar güvendiği öğretmenlerin uzmanlığını kendi yeterliliğine bakmadan teste tabi tutmak, öğrencileri Anayasal hakları olan laik, bilimsel ve kamusal eğitimden mahrum bırakmak kimsenin haddi değildir! Bu gerçeği anlamayanlara cevabımızı hep birlikte vereceğimiz mücadeleyle göstereceğiz! Eğitim emekçileri, kariyer basamakları sınavının iptali, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun yeniden düzenlenmesi, yoksulluk sınırı üzerinde bir ücret artışı, güvenceli iş, kamusal ve demokratik eğitim mücadelesini sürdürmeye kararlılıkla devam edecektir. Birlikte Güçlüyüz Birlikte Başaracağız” ifadelerine yer verildi.
 

14 EĞİTİM SENDİKASI İŞ BIRAKTI
14 EĞİTİM SENDİKASI İŞ BIRAKTI
14 EĞİTİM SENDİKASI İŞ BIRAKTI
14 EĞİTİM SENDİKASI İŞ BIRAKTI

Bakmadan Geçme