13 Şubat Dünya Radyo günü kutlanıyor

Kısa adı UNESCO olan Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu tarafından 25 Ekim-10 Kasım 2011 tarihleri arasında gerçekleşen 36. Genel Konferansı'nda Bilgi ve İletişim Komisyonu önerisiyle kabul edilen , 13 Şubat'ı Dünya Radyo Günü kutlanıyor.

  • 770
13 Şubat Dünya Radyo günü kutlanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonu (UNESCO) 25 Ekim-10 Kasım 2011 tarihleri arasında gerçekleşen 36. Genel Konferansı’nda Bilgi ve İletişim Komisyonu tarafından kabul edilen bir öneriyle 13 Şubat’ı Dünya Radyo Günü ilan etti. 
Bilgi ve İletişim Komisyonu’nun 6. Seansında görüşülen öneri hakkında 34 devlet, 1 Hükümetler arası Kuruluş ve 1 Sivil Toplum Kuruluşu söz alıp lehte görüş bildirerek  Dünya Radyo Günü İlanı’nın Genel Konferansa tavsiye edilmesine karar verdi. Öneri  Komisyondan geldiği şekilde Genel Konferans  tarafından kabul edildi.
Kararda yayıncılar arasında uluslararası işbirliği ve yardımlaşma ağı kurulmasına ve medya kuruluşları ile halk arasında radyonun önemine yönelik duyarlılığın artırılmasına vurgu yapılmıştır. Kararda ayrıca Dünya Radyo Günü’nün başarıyla kutlanması için ulusal, bölgesel veya uluslararası radyo birlik ve örgütleriyle diğer medya kuruluşlarının eğitim ve kültürel  etkinliklerinde bu günü öne çıkarmaları istendi.
UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, 13 Şubat Dünya Radyo Günü’nün kararda belirtilen şekliyle Türkiye’de de kutlanması için başta radyolar olmak üzere medya kuruluşlarının gerekli etkinliklerde bulunmasını beklemekte.Haber

Bakmadan Geçme