100 Bin Lira Maaşla Çalışacak Çoban Bulamıyorlar!
Erzincan'da kış mevsiminin ardından hayvanlarını meralara çıkarmaya başlayan besiciler, yüksek maliyetleri nedeniyle çoban bulmakta zorlanıyor. 100 bin lira maaşla çoban bulamayan besici derdini Vali Hamza Aydoğdu'ya anlattı.
Küçükbaş ve büyükbaş hayvan varlığıyla Türkiye’nin önemli hayvancılık merkezlerinden biri olan Erzincan’da besicileri çoban telaşı sardı. Bin bir zorlukla uzun kış mevsimini atlatarak sürülerini otlatmak için meralara çıkaran besiciler, 100 bin lira maaşla çalışacak çoban bulmakta güçlük yaşıyor.
Küçükbaş hayvancılık sektöründe çoban sorununun Türkiye’nin her yerinde yaşandığı gibi Erzincan’da da yaşandığını belirten bir besici, çay ocağında oturan Vali Hamza Aydoğdu’yu görünce durumu iletti.
Bakmadan Geçme
İncirköy ve Üzümlü'de Distilasyon Tesisi İçin İnceleme
Fethiye'de Kanser Tedavisi Gören Nurşen Akkaya'nın Örgüyle Hayata Tutunma Hikayesi
Fethiye'de Lezzet Sokağı Akşamları Turistlerin İlgi Odağı Oluyor
Menteşe'de Ev Yangını: Ütü Yangına Neden Oldu
Fethiye'de Likya Kadın Kooperatifi Tezgahlarına Turistlerden Yoğun İlgi
Fethiye'de Yeni Parti Üyelik İşlemleri İçin Hazırlıklar Sürüyor