10 KASIM ATA'YI ANMA SATRANÇ TURNUVASI BAŞLIYOR

Türkiye Satranç Federasyonu Fethiye İlçe Temsilciliği tarafından Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği'nin katkılarıyla Fethiye 10 Kasım Ata'yı Anma Satranç Turnuvası düzenlenecek. Etkinliğe katılım için son başvuru tarihinin 4 Kasım Cuma olduğu belirtildi. 

  • 1198
10 KASIM ATA'YI ANMA SATRANÇ TURNUVASI BAŞLIYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et


10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü kapsamında Fethiye 10 Kasım Ata’yı Anma Satranç Turnuvası organize edilecek. 4 kategoride gerçekleşecek faaliyet için başvuruların başladığı kaydedildi. 8 Yaş ve Altı, 10 Yaş ve Altı, 12 Yaş ve Altı ile Açık kategorilerinde düzenlenecek aktiviteye; Çalış Plajı’nda bulunan Wooden Stage Restoran (Kerim Hotel) ev sahipliği yapacak.  

Türkiye Satranç Federasyonu Fethiye İlçe Temsilcisi Ünat Sayın ile Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, konu hakkında basın açıklaması yaptı. İlçe Temsilcisi Sayın ve Dernek Başkanı Ay, turnuva hakkında genel bilgiler aktardılar.

SAYIN,“BU ÇALIŞ’TA BİR İLK OLACAK”
Satranç Federasyonu Fethiye İlçe Temsilcisi Ünat Sayın,” Çalış’ta resmi turnuvalarımızdan birisini gerçekleştireceğiz. Bu konuda ise uygun bir salon bulamamıştık. Bu konuda ise Mete Bey bize yardımcı oldu. Bu sayede Wooden Stage salonunda güzel bir turnuva yapacağız. Bu Çalış’ta bir ilk olacak. Atatürk Kupası’nın gerçekleşmesi için büyük çaba gösterdik. Kupalarımızı ise Atatürk yazılarıyla özel hazırlattık. İnşallah güzel bir turnuva olur” dedi.
SAYIN, “7’DEN 70’E HERKES KATILABİLİR”
Konuşmasına devam eden İlçe Temsilcisi Sayın,” 4 kategorilik bir grup olacak. 8 yaş altı, 10 yaş altı, 12 yaş altı ve açık. 7’den 70’e herkes katılabilir. Bu turnuvalarla Fethiye’nin adını duyurmak istiyoruz. Spora ilginin artması için çalışıyoruz. Fethiye bu turnuvalarda bir numara. Kasım ayında 3 turnuvayı birlikte gerçekleştireceğiz. Bize destek olan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 
BAŞKAN AY,”ATATÜRK’Ü BİR KERE DE BU TURNUVAYLA ANIYORUZ”
Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay ise, Hocamla Belediye Danışmalarından Yavuz Bey sayesinde tanıştık. Daha önce ticaret odamızın yaptığı organizasyonda da yönetim kurulu olarak destek vermiştik. Satrancı Seven biri olarak Fethiye’de bu sporun ne kadar geliştiğini görmek beni çok mutlu etti. Satrancın iyi bir spor iyi bir strateji ve akıl oyunu olduğuna inanıyorum. Bu arada yeni nesil çok sabırsız sabretmeyi beklemeyi bilmiyorlar bu sporun sabretmeyi beklemeyi ve zamanlamayı da öğrettiğine inanıyorum. Atamızı Bu turnuvayla bir kere daha anmaya ve bunu Fethiye’nin merkezindeki Yegane plajlardan biri olan Çalış Plajı’nda yaparak Taçlandırmanın doğru olacağına inandık. Zaten sporun hepsine destek vermeye çalışıyoruz bu turnuva sayesinde İlçe Temsilcimiz olan Ünat Sayın Hocamın bu sporun İlçemizde gelişmesi için ne kadar emek sarfettiğini de görme şansımız oldu. Hocamı tebrik ediyor böyle güzel turnuvalara hiç durmadan devam etmesini diliyorum. Bütün Fethiye’mizi Yediden Yetmişe Cumartesi Pazar günü yapacak olduğumuz Atatürk’ü Anma Satranç Turnuvasına Çalış Plajı’na bekliyoruz” dedi.
TURNUVA KATEGORİLERİ:
A-Açık Kategorisi (2016 ve önceki yıllarda doğanlar)
B-12 Yaş ve Altı Kategorisi (2011-2012 doğumlu sporcular)
C-10 Yaş ve Altı Kategorisi (2013-2014 doğumlu sporcular)
D-08 Yaş ve Altı Kategorisi (2015-2016 doğumlu sporcular)
 

10 KASIM ATA'YI ANMA SATRANÇ TURNUVASI BAŞLIYOR
10 KASIM ATA'YI ANMA SATRANÇ TURNUVASI BAŞLIYOR
10 KASIM ATA'YI ANMA SATRANÇ TURNUVASI BAŞLIYOR
10 KASIM ATA'YI ANMA SATRANÇ TURNUVASI BAŞLIYOR
10 KASIM ATA'YI ANMA SATRANÇ TURNUVASI BAŞLIYOR

Bakmadan Geçme