YAZARLARIMIZ
Anket

Coşkun Karabulut
“Babataşı Mahallesi çocukları futbol sahası için imza topluyor”
“Babataşı Mahallesi çocukları futbol sahası için imza topluyor”
BAŞKAN SAATÇİ’YE ARZUHAL
Çocuklar ellerinde kağıtlar imza topluyorlar.Eşim imzaladı ve içeri girdi. Merak ettim. “Neydi o imzaladığın?” diye sordum. Çocuklar Babataşı Mahallesi’ne “ Futbol Sahası” yapılsın diye imza topluyorlarmış. Baktım sitedeki diğer binalara girmişler. İlgili ilgisiz herkesten imza topluyorlar. Hemen çağırdım ve konuyu anlamaya çalıştım.
Yaşları 4 ila 10 arasında değişen 6 çocuk ellerinde kağıt kalem imza topluyorlar. “ Ne için imza topluyorsunuz?” dedim . Sefa yanıtladı Futbol sahası istiyorlarmış. Çocuklar toplanmış böyle bir karar almışlar. İmza toplayıp ilgili yerlere ulaştırmaya çalışacaklar.
. Aynı zamanda siteden benim de komşularım olan çocukların bu davranışı çok hoşuma gitti. Bu nedenle de köşeme alarak onları kutlamak istedim. Her şeyden önce bu toplumun “ özgür bireyleri” olarak “ demokratik haklarını” kullanmak istiyorlardı. Özlediğimiz bir davranıştı bu son dönemlerde. 4 -10 yaş arası çocukların bu “ vatandaşlık bilinci”, “demokratik haklarını kullanma” bilinci gelecek adına umut verdi bana.
Sefa, Ahmet, Ali, Taha, Yunus Emre ve Berk adlı çocuklar şimdiye kadar 57 imza toplamışlar. 500 imzaya ulaşınca Başkana vereceklermiş. “Başkanı tanıyor musunuz?” diye sordum. “ Evet tanıyoruz Behçet Saatçi” dediler.
Dilekçelerini Sayın Behçet Saatçi’ye nasıl ulaştıracaklarını sorduğumda, “ Kendisini gördüğümüzde vereceğiz” dediler.
Ya göremezlerse?
O zaman Babataşı Parkı’nı sulayan “ bekçi amcalarına” vereceklermiş. O da Başkana ulaştıracakmış.
Evet Sayın Başkan. Sayın Behçet Saatçi. Çocukların çabası böyle. Topladıkları imza 500’ü bulur mu? Bulsalar da dilekçeyi size ulaştırabilirler mi bilmiyorum. Ama ben buradan size ulaştırmış olayım.
Sivrisineğe hasret kaldığımız Babataşı Mahallesi’nde miniklerin bu özlemini size iletmek benim için bir borç oldu. Belli mi olur. Bir bakarsın mini bir futbol sahası! Kim bilir?
Tüm Yazıları
- SAMİMİ İNSANLAR OLMASA DÜNYA ÇEKİLMEZ!
- BENYAMİN SÖNMEZ ANMA GECESİ
- SELAM OLSUN GAZETECİ KARDEŞLERİME!
- “KIZIM SANA SÖYLÜYORUM…”
- 3. ÖLÜDENİZ EDEBİYAT GÜNLERİ BAŞLIYOR
- TELEKOM’DAN BİR TELEFON NAKİL HİKAYESİ
- “Babataşı Mahallesi çocukları futbol sahası için imza topluyor”
- YARENLER ISTANBUL'DA
- SÖZ DEDİĞİN!
- ZAMANI ESKİTMEK VE SAYGI ÜZERİNE
- HER SABAH UYANMAK HER GÜN YENİDEN DOĞMAK GİBİDİR!
- OKULLARIN ŞİİR GECELERİ
- FETHİYE ETKİNLİKLERE DOYMUYOR
- GÜZELLİK VE ÇİRKİNLİK
- ŞİİR YÜREKTE YAZILIR
- ÖLÜDENİZ BELEDİYESİ HALKBİLİMLERİ MÜZESİ ÖĞRENCİLERİ BEKLİYOR
- KUMLUOVA’DA ÖĞRENCİLERLE BULUŞMAK
- YAŞAM DA BİR TİCARET!
- ÖTEKİ DE BİZDEN BİRİ DEĞİL Mİ?
- “ NEDEN BEN?” DEMEMEK ÇİN
- YAŞAM PAYLAŞMAKLA GÜZEL!
- BİR DOĞA YEMİŞİ: ŞİİR
- www.oludenizliyarenler.com
- HER ŞEY TADINDA GÜZEL. ŞİİR DE!..
- ADANA- MERSİN İZLENİMLERİ
- CEMAL SÜREYA VE DÜELLO
- MİTOLOJİDE APOLLON VE ARTEMİS
- KOLAY GÖRÜNEN ZOR: ŞİİR
- YENİ KİTABIMLA 29. İSTANBUL TÜYAP KİTAP FUARI’NDAYIM
- BİR DOĞUM GÜNÜ, BİR TEŞEKKÜR VE BİR SİTEM
- BENİ ZAMANSIZ BIRAK- TOPLU ŞİİRLER



Adnan SARAL
Celal Bozkurt
Nuri Kıvrak
Nuri Kuzugüdenlioğlu
Ömer Faruk Bilgili